Demokrati 100 år Tänka Tycka Tala Vallentuna kommun firar Demokrati 100 år Demokrati
Vallentuna kulturhus
Utställningar, vernissage och konst i Kulturhuset
Kulturhuset i solen

Välkommen till Vallentuna Kulturhus och Bibliotek!

Årets tema Demokrati Tänka Tycka Tala

För hundra år sedan fick demokratin sitt stora genombrott i Sverige! Den 12 september 1921 fick kvinnor för första gången rösta i riksdagsvalet. Tidigare hade bara män fått rösta.

I Vallentuna firar vi därför demokratin lite extra under hela 2021. Ledorden som vi lyfter särskilt under året är Tänka, tycka och tala, som syftar på våra demokratiska rättigheter.

Ett nav i kommunen och i vårt demokratiska öppna samhälle är vårt fantastiska bibliotek som i år firar 70 år som kommunal verksamhet. Det vill vi förstås fira lite extra!

 

Kanske har du redan hunnit titta på utställningen Fira demokratin! från Sveriges Riksdag? Den visades under december 2020 och januari 2021 och startade upp demokratiåret i kulturhuset. Ett år som bjuder på utställningar, föreläsningar, konserter, kulturmiljötips, eventstigar och andra program och roliga tävlingar, både digitalt och live i hela kommunen.

Följ oss gärna på FB @vallentunakulturhus samt Instagram @vallentunakulturhus och @vallentunabibliotek där du får aktuella uppdateringar.