Bada på Kvarnbadet
Upptäck Vallentunas socknar
Fest när den är som bäst! Varje år anordnar Vallentuna en höstfest som bjuder på fartfyllda framträdanden, pompa och ståt - en storslagen stadsfest med det bästa av det bästa.

Välkommen!

Att Vallentuna är en fantastisk och härlig plats är vi nog många som redan upptäckt och skriver under på. Det upptäckte människor redan för ca 6 000 år sedan, vilket de tidigaste spåren vittnar om. Med tiden kom de första bofasta att slå sig ned, under vikingatiden ökade befolkningen och redan på 1100-1200 talet etablerades många av de boplatser och tätorter vi lever i än idag. Vallentuna har ett nästan ojämförligt stort utbud av fornlämningar och är Sveriges runtätaste kommun. Vacker inbjudande natur med hagar, skog och sjöar i böljande landskap och omsorgsfullt bevarade gårdar och medeltidskyrkor finns också mest överallt.

 

Nutidens Vallentuna är en mycket attraktiv kommun att flytta till med ett utmärkt läge i regionen där Stockholm är nära i den ena riktningen och Arlanda (och övriga världen) i den andra. Vi ligger helt enkelt i mitten av en sjudande storstadsregion och här har vi en egen underbar mix av småstad, byar och alltid nära natur.

I Vallentuna som helhet finns ett mycket stort utbud av evenemang, kultur, natur, sport- och rekreation och många besöksvärda platser för i stort sett alla intressen och åldrar. Bakom allt detta finns antingen någon av alla privata entreprenörer, föreningar, eldsjälar eller kommunen.  

Att Vallentuna har så mycket att erbjuda både invånare och besökare vet många om, men långt ifrån så många som det skulle kunna vara. Det kan vara svårt att få en samlad och enkel överblick av allt lockande, intressant och roligt som finns för den som vill se vad som finns att göra. Det är här Upplev Vallentuna kommer in i bilden…

Gå med i Upplev Vallentuna – 100 000 besök per år!

Upplev Vallentuna är en marknadsföringsplats på webben för alla aktörer i Vallentuna som vill synas enkelt och samlat, med Vallentuna som gemensam nämnare för varumärke och identitet. Webbplatsen ägs av kommunen men är helt öppen för alla inom upplevelsebranschen att delta i, för att stärka sina egna marknadsföringsinsatser. Du kan dels lägga upp evenemang och därmed vara med i Vallentunas största och mest använda evenemangskalender och dels, för en liten årlig kostnad, sätta upp en lättöverskådlig besökssida på Upplev Vallentunawebben. Att vara med i Upplev Vallentuna ger givetvis också möjlighet att hitta spännande nya samarbetsmöjligheter eftersom du kan kontakta och lära känna andra medlemmar som du kanske inte ens visst fanns.

Upplev Vallentuna har funnits i ett och ett halvt år och antalet besök fortsätter öka. År 2017 hade webbplatsen ca 100 000 besök, vilket vi är mycket nöjda med.

Vill du med ditt företag eller förening vara med, skicka en intresseanmälan till: upplev@vallentuna.se

Har du frågor, hör av dig till:

Marknadsstrateg: sofie.thorin@vallentuna.se Tfn: 08-587 849 75

Kommunikationsstrateg: ellinor.mossberg@vallentuna.se Tfn: 08-587 855 22

Är du i branschen?

Definitionen av vilka som verkar inom besöksnäringen eller upplevelsebranschen kan ibland vara svår. Att evenemang och uppträdanden av alla de slag räknas in är självklart, likaså besöksmål med kultur- och naturvärden eller för rekreation, sport och nöje, mat, dryck, boende, shopping, kropp- och hälsa med mera. Hör av dig och fråga så hjälper vi dig!  

Gemensam plats för broschyrer

Tiderna blir allt mer digitala men än så länge har den traditionella broschyren också sitt värde. I nya Kulturhuset, mitt i centrum av Vallentuna, finns särskilda ställ för broschyrer och tryckt information riktad till besökare och turister. Meningen är att såväl kommunens som privata aktörers broschyrer ska kunna finnas tillgängliga för alla besökare där. Lämna din broschyr eller informationsblad till Kulturhusvärdens informationsdisk på bottenvåningen så kommer de att ställas ut på platsen.

 

Utflyktstips