MellandagsBlues 2023

Vallentuna

I år i en mindre lokal på grund av ombyggnationer, men med en Artist-Line up utöver det vanliga. Skynda er att köpa biljetter! Dom kommer att sälja slut. I år kan vi skryta med följande bokningar:

Bror Gunnar Jansson (trio)

Oavsett om han framträder solo eller med band, släpper svenska Bror Gunnar Jansson lös en blandning av Southern Gothic, Blues, Stoner, Folk och Psych.

Bror Gunnar Jansson debuterade med ett självbetitlat album 2012. Ett par år senare slog han igenom i Frankrike där han sålt över 25 000 fysiska album. 2019 fick han slutligen ett bredare genomslag även hemma i Sverige, då han medverkade i flera SVT-produktioner (bl a På Spåret och Babel) och turnerade intensivt med ett hundratal konserter runt om i världen. 2021 släpptes hans senaste, mer Stoner Rock-orienterade, album "Faceless Evil, Nameless Fear". 2022 släppte han två låtar som hyllning av Blind Willie Johnson som skulle fyllt 125 år. Just nu jobbar han på sitt sjätte album, vilket än en gång kommer visa Bror Gunnar Janssons musikaliska mångsidighet och ständiga strävan att hitta nya vägar i sitt konstnärliga universum.

https://www.facebook.com/brorgunnarjansson

Knock-Out Greg 

Greger ”Knock-out Greg” Andersson, munspelare, gitarrist, sångare och kompositör, från Stockholm – en välkänd veteran i blueskretsen. Greger Andersson startade sin musikkarriär med den numera smått legendariska orkester Knock-Out Greg & Blue Wheather som turnerade hårt i närmare 20 år och släppte 7 album. Med ett lastbilslass rutin i ryggen tar han med sig några av dom bästa musikerna i blues/soul-genren. Vi kommer att få höra mycket blues men även en del oldschool soul.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100076236075431

The Family Jukebox

Vallentuna egna ”The Family Jukebox” som sedan 2022 seglat upp som ett etablerat band i Blues-Sverige. Bandet har gjort sig kända för sitt helt egna sound och uttryck och lovorden har duggat tätt. Här blandas det vilt mellan Pre War Blues, Shout Blues, Evergreen mm. i en helt egen förpackning. Repertoaren består till stor del av egna låtar. Den unika sättningen med gitarr, sång, munspel, ett trumset med percussion som inte liknar något annat och inte minst en gigantisk Bas-tuba bidrar till originaliteten. Bandet befinner sig just nu i studion för att slutföra sitt första fullängdsalbum. Albumet släpps 2024.

https://www.thefamilyjukebox.com/

https://www.facebook.com/TheFamilyJukeBox/

Vallentuna Blues Jamboree

Vallentuna egna musiker som samlats vår och höst och som har genomfört 3 st. Scenfredagar i Vallentuna Kulturhus. Dessa kvällar har publiken strömmat till varje gång och stämningen har varit på topp. Att Vallentuna har lyckats samla på sig så många duktiga Blues-musiker och artister kan vi vara stolta över. 

Boka

Prisinformation

  • Ordinarie pris: 350 SEK
  • Medlemmar i Vallentuna Blues 300 SEK.