Konstkuben: Erika Emerén - Vara väsen

Konstkuben - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

Det inre sköra möter den yttre kroppen i textil frodighet - en installation av förvildade former och taktil knoppighet. Vara väsen är en utställning om att möta sig själv i en period av oupphörlig förändring och växtlighet.

Välkommen till vernissage lördag 18/11 kl 13-15 i närvaro av konstnären.

Om konstnären

Erika Emerén (f.1990) är en Stockholmsbaserad konstnär, med sina rötter i Dalarna. Hon har en kandidatexamen Beckmans Designhögskola och erhöll sin Masters in Arts från Design Academy Eindhoven (DAE) i Nederländerna 2018. Sedan avslutade studier har Emerén varit inbjuden att arbeta med keramiskt hantverk i Kina, Nederländerna och senast i Bromölla på Ifö Center. Hennes verk har bland annat ställts ut i Paris, London, Amsterdam, Bryssel, Wien och Malmö.

Sedan 2020 har Emerén integrerat textilier i sitt arbete. Tygerna målas för hand och sys till tredimensionella objekt. I sitt arbete undersöker hon gränserna mellan mänsklig kropp, flora och fauna. Begär och längtan ställs i relation med naturens storhet för att gestalta det inre livet, som en del av en större verkande kraft.

Program under utställningen

26/11 kl 13-15 Öppen konstworkshop från 6 år med sin vuxen. Föranmälan till kultur@vallentuna.se

8/12 kl 18-20 Liveworkshop för unga 15+ under Friday Night

Hitta hit