Teater - Det gröna sammetstyget

Ekskogen i Vallentuna, Vallentuna

Prisexempel

150 kr
150:-
Visa alla priser

Melodrama inspirerat av Grand Guignol.
Iskalla kårar, dramatik, och riktig teater utlovas!

Året är 1888 i Whitechapel och Jack the Ripper härjar på bakgatorna i East End. Här möter vi Anna-Belle, som kommit till London från Sverige för att söka lyckan.

Whitechapel september 1888. Anna-Belle vandrar ensam i natten, misshandlad, berusad och förtvivlad, på en dimmig bakgata i East End, London. I skuggorna rör sig en okänd man med en svart slängkappa. Anna-Belle blir dock inte mannens offer denna natt. Hon kommer till ett härberge där hennes sår kan läka. Efter en tid möter hon Lowenski, en ung politiskt aktiv skräddare som inviger Anna-Belle i poesins, musikens och teaterns magiska värld. Genom honom återfår hon tron på livet och kärleken. De planerar att ge sig av, bort från det hotfulla Whitechapel. Han har gett henne ett grönt sammetstyg som kan bli deras biljett ut. Men Mannen i slängkappa är inte det enda hotet. Anna-Belles före detta partner Voland som under en tid förtärts av en svartsjuka från helvetet och en längtan efter hämnd förföljer henne. En natt efter att ha varit på puben med sin älskade ger sig Anna-Belle ut igen, ensam. Det skulle hon inte ha gjort…

Det gröna sammetstyget är skriven och regisserad av MolièreEnsemblens konstnärliga ledare Amanda Klasa Fornhammar. Scenografi och ljuddesign av Tina Paulson.

Teaterern visas i samarbete mellan MolièreEnsemblen, Riksteateren och Ekskogens Bygdegård.

Att ta sig till Ekskogens Bygdegård är enkelt. Roslagsbanan mot Kårsta, kliv av i Ekskogen och sen en promenad på ca 400 meter. Tar ni bil finns det gott om pakerkingsmöjlighet.

Mer information hittar ni på https://bygdegarden.nu

Föreställningens längd är 1 timme och 30 minuter. 
Boka
18aug 19:00 - 20:30

Kontaktinformation

Ekskogenvägen 32
Ekskogen i Vallentuna
Kontaktperson: Jan Eriksson
Telefon: 070-5162560

Arrangör: Kårsta-Ekskogens bygdegård

E-post: bokning@bygdegarden.nu
Hemsida: https://bygdegarden.nu

Prisinformation

Entre: 150:-

Medlem i Bygdegårdsföreningen: 100:-