Eldoradot Angarnssjöängen - 40 år som naturreservat

Utställningsrummet - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

Välkommen till fotoutställningen Eldoradot Angarnssjöängen - 40 år som naturreservat.

Kom och träffa några av alla de spektakulära invånare som finns i naturreservatet Angarnssjöängen. Här finns allt från häftiga fåglar och däggdjur till häpnadsväckande småkryp och växter. En upplevelse utöver det vanliga.

Utställningen visar naturhändelser och ger en bild av reservatet ur ett brett fotografiskt perspektiv. Det handlar om landskapet och dess invånare i form av däggdjur, fåglar, reptiler, groddjur, småkryp, växter men även om de människor som verkar i området.

Huvuddelen av utställningen visar nytagna bilder av gruppen Naturfotografer - Angarnssjöängen, som startade 2020 med huvudsaklig verksamhet vid sjöängen. Här finns fascinerande porträtt och skildringar av alla typer av invånare i den biologiska mångfald som samverkar i reservatet. Du får ta del av spännande bilder på motiv som alltför få vet finns i den direkta närmiljön.

Utställningen rymmer även en avdelning med historiska bilder som på ett intressant sätt berättar om reservatets 40-åriga utveckling.  

I samband med utställningen arrangeras föreläsningar med koppling till naturreservatet att genomföras. Datum för dessa meddelas allteftersom. Håll utkik här på hemsidan eller i de utskick som kommer från Kulturhuset. 

Utställningen visas 6/6-19/8 2022.

Arr: Naturfotografer - Angarnssjöängen i samarbete med Angarngruppen och Kultur Vallentuna

ÖPPETTIDER:

7-22 juni
måndag-torsdag kl 9-19, fredag kl 9-18, lördag kl 10-16, söndag kl 12-16

Midsommarhelgen: 23/6 kl 9-16. 24-26/6 stängt.

27 juni - 19 augusti
måndag-fredag kl 10-18, lördag-söndag stängt.

Kontaktinformation

Allévägen 1

Telefon: 08-58785000

E-post: kultur@vallentuna.se

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Hitta hit