Björn Bernström: "Måleri under pandemi"

Konstkuben - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

Vid årets Sommarutställning presenterar konstnären Björn Bernström ett urval av sina verk under titeln "Måleri under pandemi". Björn är en framstående och pribelönt akvarellmålare som haft ett 80-tal separatutställningar i Sverige och utomlands. Vernissage lördag den 11 juni kl. 13 i Konstkuben, Vallentuna Kulturhus.

Björn har medverkat vid jurybedömda salonger däribland Liljevalchs Vårsalong 2017, 2018 och själv suttit i juryn för ett flertal konstsalonger. Han är även en efterfrågad kursledare och har hållit workshops i akvarellmåleri världen över, från de nordiska länderna till USA, Kanada, Australien och Europa.

Motiven i Björns bildvärld vandrar gärna från det nordiska landskapet, urbana motiv till bilder av människor i arrangerade miljöer. Oavsett motivval söker han ljus och kontrast och gärna en stämningsfull mystik. Bildserien ”Oh Deer! In the Headlights” är upplevda scener där rådjur hamnat i strålkastarljuset under hans sena bilfärder. Vackra djur i skräckinjagande sekundmöten vid vägkanten. Naturen och landskapet är en stark inspirationskälla men den egna uppdiktade bildvärlden är lika viktig. Serien med människor i blixtljus är ett resultat av isoleringen från folkmassor under pandemin. Flickvän och bekanta fick här stå modeller för ett undersökande måleri av ett skarpt och
närgånget blixtljus.

Björn är född 1966 och är konstnär på heltid. Han är verksam vid Färingsö där han också har sin ateljé.

Se mer: www.bjornbernstrom.com .

Kontaktinformation

c/o Hallsten, Rosengårdsvägen 183
18633 Vallentuna
Kontaktperson: Lennart Hallsten
Telefon: 072-2216511
Telefon: 072-2216511

Arrangör: Vallentuna konstförening och Kultur Vallentuna

E-post: vkf@vallentunakonstforening.se
Hemsida: https://www.vallentunakonst...

Öppettider

Som biblioteket

Prisinformation

Fri entré