Vernissage Eldoradot Angarnssjöängen - 40 år som naturreservat

Utställningsrummet - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

Kl 11.30 på Nationaldagen blir det högtidlig invigning i Vallentuna Kulturhus av fotoutställningen Eldoradot Angarnssjöängen - 40 år som naturreservat.

Kom och träffa några av alla de spektakulära invånare som finns i naturreservatet Angarnssjöängen. Här finns allt från häftiga fåglar och däggdjur till häpnadsväckande småkryp och växter. En upplevelse utöver det vanliga.

Utställningen visar naturhändelser och ger en bild av reservatet ur ett brett fotografiskt perspektiv. Det handlar om landskapet och dess invånare i form av däggdjur, fåglar, reptiler, groddjur, småkryp, växter men även om de människor som verkar i området.

Huvuddelen av utställningen visar nytagna bilder av gruppen Naturfotografer - Angarnssjöängen, som startade 2020 med huvudsaklig verksamhet vid sjöängen. Här finns fascinerande porträtt och skildringar av alla typer av invånare i den biologiska mångfald som samverkar i reservatet. Du får ta del av spännande bilder på motiv som alltför få vet finns i den direkta närmiljön.

Utställningen rymmer även en avdelning med historiska bilder som på ett intressant sätt berättar om reservatets 40-åriga utveckling.  

I samband med utställningen arrangeras föreläsningar med koppling till naturreservatet att genomföras. Datum för dessa meddelas allteftersom. Håll utkik här på hemsidan eller i de utskick som kommer från Kulturhuset. 

Utställningen visas 6/6-20/8 2022.

Arr: Naturfotografer - Angarnssjöängen i samarbete med Angarngruppen och Kultur Vallentuna

Mer från Utställningsrummet - Vallentuna Kulturhus

Utbud

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Hitta hit