Söndagsbio – Drottning Margareta – biljettsläpp 26 nov

Saga Bio i Kårsta-Ekskogens bygdegård, Vallentuna

Prisexempel

120 kr
120 kronor
Visa alla priser

Historien om Drottning Margareta, kvinnan som förenade Norden till ett kungarike, har aldrig berättats på film tidigare. Filmen lyfter historien om en kvinna som skapade något utomordentligt stort, Kalmarunionen, som varade i 126 år, och om kvinnan som regerade trots, och inte på grund av hennes kön.

Året är 1402 och Drottning Margareta regerar över ett nytt nordiskt rike. Drottningen har enat Danmark, Norge och Sverige i en union, som hon styr genom sin adoptivson, Kung Erik. Unionen är omgiven av fiender och Margareta planerar därför ett äktenskap mellan Erik och den engelska prinsessan Philippa. En allians med England skulle stärka Kalmarunionen och skydda den mot angrepp. Men en konspiration pågår och Margareta hamnar i ett omöjligt dilemma, som kan kosta henne allt.

Genre: Drama
Censur: Från 11 år
Speltid: 2h 1m
Regi: Charlotte Sieling
I rollerna: Trine Dyrholm, Søren Malling, Morten Hee Andersen, Jakob Oftebro, Bjørn Floberg, Magnus Krepper, Thomas W. Gabrielsson, Agnes Rase, Simon J. Berger och Paul Blackthorne m.fl.


Åldersgräns: 11-årsgräns

Boka

Prisinformation

120 kr

Res med kollektivtrafiken

Busshållplatsen ligger precis intill bygdegården. Buss 661 stannar här. Buss 27K (ersättningsbuss för Roslagsbanan) stannar vid Ekskogens station.

Hitta hit