Konstkuben: Vinterbad och vänskap – Helen Ahlbom NYA DATUM

Konstkuben - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

NYA DATUM

Välkommen till vernissage torsdag den 17 februari kl 18.00! Föranmälan till kultur@vallentuna.se. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. 

Utställningen Vinterbad och vänskap handlar om ett härligt gäng kvinnor i Kårsta/Ekskogen, norr om Vallentuna.  De började vinterbada tillsammans förra året när pandemin härjade som värst. Baden blev viktiga avbrott i vardagen, där de kunde bejaka sin äventyrslystnad, lekfullhet och sensualitet. Det är tuffa damer, med självsäkerhet nog att visa både sitt mod och sin skörhet i det iskalla vattnet.

Fotograf Helen Ahlbom arbetar med egna fotoprojekt, efter många år som skrivande journalist. Flera av hennes arbeten har handlat om åldrande. Hon har studerat foto på Kulturama och Gamleby samt gått enstaka kurser på konsthögskolan Valand i Göteborg. 

Helen har deltagit i Dokumentärfotosalongen på Västerbottens museum och Arbetets museum i Norrköping, där hon fick Juryns pris för bästa bild 2020. Hon har även varit med i grupputställningar på Salong CFF, Galleri Kontrast och Galleri Axel i Stockholm, samt på AuTopsiPohl i Berlin.

Foto: Helen Ahlbom

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Hitta hit