Funkisfestivalen 2021

Vallentuna

Den 13 november 2021 är det dags för Vallentunas deltävling i Funkisfestivalen. Årets upplaga kommer att sändas live så att alla ska kunna se evenemanget hemifrån.

Funkisfestivalen är Sveriges största sångtävling för personer över 15 år med kognitiva eller neuropsykiatriska funktionsvariationer inom LSS. Över 20 kommuner i landet deltar i tävlingen. Vallentuna arrangerar sin deltävling nu i november och vinnaren går vidare till semifinal våren 2022 med chans att komma med till i den rikstäckande finalen i augusti 2022. 

Rösta på din favorit hemifrån

Lördagen den 13 november är det dags. Deltävlingen i Vallentuna livesänds på kommunens webbplats, www.vallentuna.se/funkis, direkt från Vallentuna Teater. Teckentolk kommer att synas i bild under hela sändningen.

I år är det tolv artister som deltar och alla uppträder med var sin låt, kompade av Kulturskolans orkester. På plats finns en expertjury som får säga sitt och det kommer också vara möjligt för alla som följer sändningen hemifrån att lägga en egen röst på sin favorit. Vinnaren som utses får representera Vallentuna i semifinalen våren 2022.

Hitta hit