Kulturlunch: Vera Vinter

Kulturrummet - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

VERA VINTER - HERBARIUM

Vera Vinter är artisten och låtskrivaren från Stora Lappträsk som solodebuterade 2012 med singer/songwriter-albumet ”Idyll” efter att ha upptäckts av Bo Sundström. Sedan debuten har hon turnerat flitigt, både på egen hand och med artister som Bo Kaspers Orkester, Staffan Hellstrand och Petra Marklund. I SVT:s program Alla Tiders Hits gjorde hon mörk och säregen tolkning av Ulf Lundells klassiker ”Snön faller och vi med den”.

I Vera Vinters musik möts alternativ folk- och indiepop där texterna är på svenska och dialekten Kalixmål. Hennes ord och röst, blandade med råa elgitarrer och glittrande akustiska, skapar ett eget universum som berättar om barndomsminnen från landsbygd, staden och kontraster där emellan.

Den 8 oktober släpper Vera Vinter sin fjärde platta: Herbarium. Om ett traditionellt herbarium är en samling torkade och pressade, växter eller växtdelar, så är Vera Vinters herbarium en samling tillstånd och händelser omsorgsfullt ljud- och melodisatta. De tio låtarna berättar alla om rötter, att växa, ömsa skinn och våga fortsätta drömma. Om jakten på ett nu som är fyllt av fler frågor än svar.

Medverkande:

Vera Vinter – leadsång/gitarr

Mikaela Hansson - sång/keys

Paulina Mellkvist - sång/gitarr

Biljetter inklusive lunchwraps och dryck 100 kr,

biljetter utan mat 80 kr.

Boka

Mer från Kulturrummet - Vallentuna Kulturhus

Utbud

Prisinformation

Biljetter inklusive lunchwrap och dryck 100 kr,

biljetter utan mat 80 kr.

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Hitta hit