Föredrag om Zorn och utställningen ”Zorn – en svensk superstjärna”

Kulturrummet - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

Preliminärbokat (beroende av smittspridningen)! En guide/pedagog från Nationalmuseum kommer till Vallentuna för att fördjupa våra kunskaper om Zorn och presentera den pågående utställningen på Nationalmuseum, ”Zorn – en svensk superstjärna”.

Anders Zorn är en av Sveriges mest välkända konstnärer. Hans liv och yrkesbana har få motsvarigheter i den svenska konsthistorien. Från en enkel uppväxt i Dalarna tog Zorn sig ut i världen med en nästan osannolik förmåga att plötsligt befinna sig långt in i olika maktkretsar. I USA:s finanselit, Paris kulturelit eller Londons societet för att bara nämna några. Utmärkande för Zorns konstnärskap är en exceptionell skicklighet i olika tekniker – akvarell, oljemåleri, etsningar och skulptur. Utställningen visar såväl de kända klassikerna som mindre kända sidor av konstnären Zorn. Förutom verk från museets egna samlingar visas inlånade verk från Zornmuseet i Mora och ett stort antal verk från privata samlingar som annars inte går att se.

För närvarande tar Nationalmuseum bara emot ströbesökare med förbeställda biljetter. Om muséet ändrar sina besöksrestriktioner försöker föreningen ordna en gruppvisning av utställningen i slutet av augusti månad 2021. Mer information om detta liksom om kostnader och anmälan till visningen kommer senare. På Nationalmuseums hemsida finns det mer information om Zorn och utställningen och du kan beställa en fyllig katalog över utställningen.

Kontaktinformation

c/o Hallsten, Rosengårdsvägen 183
18633 Vallentuna
Telefon: 072-2216511
Telefon: 072-2216511

Arrangör: Vallentuna konstförening och Kultur Vallentuna

E-post: vkf@vallentunakonstforening.se
Hemsida: www.vallentunakonstforening.se

Prisinformation

Fri entré