Sällan skådat - verk ur kommunens konstbestånd

Konstkuben - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

Runt omkring dig på gatorna, parkerna, vårdcentralen och kanske på ditt eget kontor finns konst som ägs av oss i Vallentuna kommun.

Här kan du se konst som finns i vårt magasin till vardags – den finns till för att kunna hängas på kontor eller offentliga lokaler. Vårt allra nyaste inköp är Peter Tillbergs bronsskulptur Fåret (2000) som köptes in i höstas. Skulpturen ska under våren placeras i en park på en permanent plats men innan dess kan den beskådas här!

Kulturförvaltningen har ansvar för att förse kommunens inne- och utomhusmiljöer med konstverk. Kommunfullmäktige beslutade 2018 om en policy som säger att en halv procent av kostnaden för en ombyggnation eller nybyggnation ska läggas på konstnärlig utsmyckning.

När nya skolor eller områden byggs kopplas därför konstnärer in tidigt för att finnas med i byggprocessen för att det nya konstverket ska bli så bra som möjligt. Det skedde när nya Hagaskolan byggdes. Därför är det så många konstverk som finns till för att aktivera barnens tankar och kroppar både utomhus och inomhus.

Nästa spännande stora projekt kommer bli när det nya bostadsområdet Kristineberg byggs – det kommer synas i Kulturhusets verksamhet de kommande åren - följ med oss i den processen!

Har du frågor om konstverksamheten i Vallentuna?
Hör av dig till kultur@vallentuna.se!

Utställningen pågår 9/3-28/3 2021.

Konstnärer med verk i utställningen:

Susan Söderblom

Pepe Ribés

Vide Janson

Kaisa Essén

Peter Tillberg

Jan Dahlberg

Rolf Steinberg

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Hitta hit