Utställning Pandemin vs demokratin av Blankspot

Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

Affischutställning på Vallentuna Kulturhus och Bibliotek 31/3 - 22/4.

Blankspot sätter ljuset på olika demokratirörelser runt om i världen. Jorden runt har mänskliga rättigheter och den politiska processen satts på undantag i kampen mot viruset.

Vad finns det att lära av demokratiaktivisters arbete i Etiopien, Ungern, Bolivia eller andra platser i världen?

Med startpunkten i Etiopien och andra länders demokratiutveckling hoppas Blankspot bidra till en diskussion om den svenska demokratin hos unga. Genom projektet ”Pandemin vs demokratin” vill de ge en bild av de pendelrörelser som sker mellan demokratier och auktoritära system.

Den svenska utvecklingen av demokratin speglas mot det som pågår i andra delar av världen. Pandemin har påverkat även oss i Sverige. Hälsan har behövt prioriteras före våra möjligheter att till exempel utöva vår demonstrations- eller rörelsefrihet, säger mediestrategen Brit Stakston från reportagesajten Blankspot

Under utställningsperioden kommer även en digital föreläsning med Journalisten Martin Schibbye och mediestrategen Brit Stakston att finnas tillgänglig på upplevvallentuna.se.

Blankspot gör reportage från Sveriges och världens vita fläckar. Genom att utmana gränserna mellan inrikes och utrikes, online och offline och mellan producent och konsument, ger Blankspot sina läsare på Blankspot.se nya perspektiv på världen.

Utställningen är en del av Kultur- och Fritidsförvaltningarnas Tema Demokrati.

Arr: Kultur Vallentuna och Bibliotek Vallentuna

Öppettider:

måndag - fredag kl. 10-18

lördag kl. 10-16

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Hitta hit