Erika Emerén - Det berör inte mig

Konstkuben - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

På ett kittlande och utforskande vis rör sig Emerén i ett poetiskt gränsland där prunkande former möter glansiga ytor.

Erika Emerén är född 1990 i Dalarna och idag verksam som konstnär med bas i Stockholm. Hon är utbildad vid Design Academy Eindhoven och Beckmans Designhögskola. Emerén arbetar främst med keramisk skulptur, textil och poesi. Genom sitt keramiska arbete har hon inbjudits till residens i Kina, Nederländerna och Ifö Center i Bromölla.

Under 2020 erhöll Emerén ett ettårigt arbetsstipendium från Konstnärsnämnden, vilket möjliggjorde en fördjupning i arbetet med poesin och textilen. Samma år stannade mycket av, och händerna som konstnären tidigare använt som verktyg i skulpterandet proklamerades nu som en källa till smitta.

- Insikten av att mina händer är ett redskap till både skapelse och förstörelse ställdes på sin spets. Min beröring blev brännande, både i kontakt med ytor och i avsaknaden av närhet.

I “Det berör inte mig” visas nyproducerade textila verk tillsammans med keramiska skulpturer producerade under Emeréns residens i Kina. Längtan inbäddad i textila former möter svällande och stickande keramik. Visuell poesi som inbjuder till ta-begär.

Lyssna till ett samtal med konstnären i appen Storyspot - sök på Valentuna.

För mer information om konstnären besök hemsidan Erika Emerén.

Utställningen pågår 6/4-11/5. Vernissage 6/4 kl 18.00, föranmälan till kultur@vallentuna.se

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Hitta hit