Digital konsert: Emilia Amper trio

Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

Världsmästare på nyckelharpa, prisbelönad kompositör och sångerska – succén suddar ut alla gränser.

Emilia Amper är en av Sveriges absolut mest framgångsrika folkmusiker, med både svensk och amerikansk Grammynominering, norska Spellemannsprisen, och Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan 2013 i bagaget. Med sin utstrålning, virtuositet och energi rör hon sig fritt över genregränserna och berör publik i både små och stora konsertsalar världen över.

Upplev denna härliga konsert inspelad i Vallentuna Kulturhus med ett stjärnlag ur svensk folkmusik och med stort fokus på samspel, glädje och sväng. Se konserten här: Gratis via denna länk

Medverkande
Nyckelharpa, sång, Emilia Amper
Cello, Anders Löfberg
Slagverk, Olle Linder

Emilia Amper är en av Sveriges mest framgångsrika folkmusiker, med både svensk och amerikansk Grammynominering, norska Spellemannsprisen, det nordiska kompositörspriset NPU-priset, Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan, världsmästartitel i nyckelharpa och Zornmärket i silver (riksspelman) i bagaget. Hon arbetar heltid som frilansmusiker och kompositör; i olika svenska och nordiska folk- och världsmusikband, som solist med klassiska orkestrar och i dans- och teaterföreställningar.

Anders Löfberg har examen vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm med fiol och cello som huvudinstrument och är aktiv i en rad svenska/nordiska folkmusikband. Anders är också en duktig kontrabasist och har spelat bl a klezmer, jazz och reggae, och har även jobbat mycket som musiker till dans, teater och berättarföreställningar.

Olle Linder spelar bas, trummor, gitarr, mandola och olika sorters slagverk. Han spelar många olika stilar: svensk folkmusik, latin, pop mm, är aktiv i en rad folk/världsmusikgrupper och projekt. Han har rest till Latinamerika flera gånger för att studera musiken och trumspelet där samt komponerat och spelat i dans- och teaterföreställningar.

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Hitta hit