Pensionärsbio: En komikers uppväxt

Kulturrummet - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Att vara rolig är det enda sättet för honom att bli bekräftad på och han gör allt han kan för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan. Genom Juha får vi lära känna hans mamma Ritva, pappa Bengt, lillasyster Marianne och klasskamraterna förstås: bästa vännen Jenny, som har ett fult hårspänne i sitt stripiga hår och som Juha skäms för, den mobbade hackkycklingen Thomas som har en galen tysk mamma, och de elaka Lennart och Stefan. Juha gör allt i sin makt för att bli en del av gruppen, sviker till och med de enda som varit lojala med honom i alla lägen Jenny och Thomas, men bjuds bara in när de andra vill. Den vuxne Juha är en hyllad nationellt känd komiker. Hans föreställning "En komikers uppväxt" spelas för utsålda hus i Stockholm. Kväll efter kväll gör han sig redo för att bjuda publiken på de hemska och dråpliga historierna från hans egen uppväxt. En kväll blir han kontaktad av en av killarna från sin mellanstadieklass vilket får honom att återvända till Sävbyholm för att börja göra upp med sitt förflutna.

Regissör : Rojda Sekresöz

Skådespelare : Johan Rheborg, Loke Hellberg, Jakob Eklund, Ulla Skoog.

Pensionärsbio Torsdag 16 september .

Film: En Komikers uppväxt

Visas kl.14.00 i Kulturrummet.

Filmens längd – 87 min

Filmen är gratis för dig som är med i en pensionärsförening i Vallentuna. Boka din plats till genom att skicka ett mejl till kultur@vallentuna.se. Begränsat antal platser.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer med anledning av coronapandemin. Var därför uppmärksam på att information kring evenemanget kan komma att förändras. Om du har fått en bokad plats kommer du få aktuell information via e-mail. 

Hitta hit