Vikingalekplatsen på Bergvägen

Vallentuna

Inspirerad av Vallentunas kulturarv, med sin mångfald av runstenar  anspelar Lekplatsen på kommunens vikingahistoria. Speciellt till Vallentuna och lekplatsen har man tagit fram Vallentunas alldeles egna runstenskarusell baserad på en av de stenar som står i kommunen, den vid Gullbron, som är en av besöksplatserna i Runriket.

Lekplatsens vikingatema bjuder besökare att utforska vikingaskeppet Runa och att svinga runt i  gungor med drakhuvuden. För de lite äldre barnen finns klätternät och öppna ytor, den stora fågelbogungan och klätternätet högst upp i Storkboet. 

Då skeppet har många lekmoment i marknivå och underlaget är konstgräs kan alla, oavsett funktionsvariation, leka på lekplatsen och inkluderas i leken. För de som kan och vill kan leken sedan fortsätta i naturmiljön som omgärdar lekplatsen.

Vikingaparken finns på Bergvägen 20 C i centrala Vallentuna. 

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Lekparken byggdes 2020 

Vägbeskrivning

Från Vallentuna station kan du promenera ca 1377 m österut. Följ promenadvägen till stora rondellen och under tågbron. Följ promenadväg som leder längs Angarnsvägen österut som tar dig genom en gångtunnel till Olsborgsvägen. Följ Olsborgsvägen, korsa Karlbergsvägen tills du kommer till Åbybergskyrkan. Gå runt kyrkan på Åsvägen och där ligger Bergvägen. Sväng in på Bergvägen och promenera till 20 C där lekplatsen finns.

Hitta hit