När mammor dör

Kulturrummet - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

Föredrag lördag 10 oktober kl 13 i Kulturrummet, Vallentuna Kulturhus med Lotta Sirc, redaktör och Vallentunabo sedan 20 år tillbaka, Ing-Marie Bergh, Måne Beate Sjödahl och Sandra Norrbin.

Fribiljetter finns att hämta på biblioteken från och med den 16 september.

När Charlotte Sirc hastigt förlorade sin mamma som femtonåring saknade hon berättelser om flickor och kvinnor som varit med om samma sak. I antologin När mammor dör - Kvinnor om att mista sin mor, som ges ut på Ordberoende förlag den 25 september, berättar 31 flickor och kvinnor mellan 18 och 77 år om upplevelsen av att mista sina mödrar.

Några mammor gick bort av ålder och sjukdomar och andra i olyckor. I några fall var döden plötslig men i andra var den till och med efterlängtad, för så ser livet ut. Trots att ensamheten i sorgen är ett gemensamt drag i berättelserna kan sorgen även ge styrka och kraft att gå vidare.

Några av de medverkande skribenterna är journalisten och läraren i läkande skrivande Emelie Hill Dittmer, pedagogen och sorgterapeuten Susanne Nilsson, socialarbetaren och forskaren Lotta Berg Eklundh, journalisten och Kristallenvinnaren Ann-Britt Ryd Pettersson, TV-personligheten och egenföretagaren Annika Duckmark. Efterordet om olika teorier, begrepp och perspektiv på sorg och hur mammas död kan påverka har skrivits av socionom och leg. terapeut Lotta Polfeldt.

Kontaktinformation

Vallentuna kommun
Allévägen 1

Telefon: 08-58785350

Arrangör: Bibliotek Vallentuna

E-post: bibliotek@vallentuna.se

Mer från Kulturrummet - Vallentuna Kulturhus

Utbud

Hitta hit