Live på bio: Don Giovanni

Vallentuna Teater, Vallentuna

Svenske Peter Mattei gör titelrollen som tidernas störste förförare i Mozarts operaklassiker Don Giovanni. En opera fylld med välbekanta melodier. 27 mars 2021 livesänder vi den till biografer i Sverige.

Tony Award-vinnande regissören Ivo van Hove debuterar på Met med en gripande nytolkning av Mozarts mörka komedi. Iscensättningen återger berättelsen om bedrägeri och fördömelse i en tidlös miljö.

Svenske barytonen Peter Mattei har hyllats för sin tolkning av titelrollen. Leporello spelas av basbarytonen Gerald Finley. Sopranen Ailyn Pérez är Donna Anna, mezzosopran Isabel Leonard är Donna Elvira och sopranen Hera Hyesang Park är Zerlina. Tenoren Ben Bliss gör rollen som Don Ottavio.

Med hjälp av sin geniala librettist Lorenzo Da Ponte närmade sig Mozart sin operaversion av Don Juan-myten ur en ny synvinkel. Vi följer huvudpersonen och hans sidekick Leporello genom en rad möten som rör sig fram och tillbaka mellan det humoristiska och det sentimentala.

Speltid: 3 timmar 16 minuter

Livesänds 27 mars 2021 kl. 19.00 från Metropolitan, New York

Sjungs på italienska. Svensk text!

Dirigent: Yannick Nézet-Séguin

Regi: Ivo van Hove

Scenografi: Jan Versweyveld

Kostym: An D’Huys

Koreografi: Sara Erde

I rollerna: Ailyn Pérez (Donna Anna), Isabel Leonard (Donna Elvira), Hera Hyesang Park (Zerlina), Ben Bliss (Don Ottavio), Peter Mattei (Don Giovanni), Gerald Finley (Leporello), Alfred Walker (Masetto), Ryan Speedo Green (Commendatore)

27mar 19:00 - 22:16 Vallentuna Teater

Kontaktinformation

Vallentuna Kulturhus
Gymnasievägen
Vallentuna
Telefon: 08-58785000

Arrangör: TunaBio i samarbete med Kultur Vallentuna

E-post: kultur@vallentuna.se

Mer från Vallentuna Teater

Utbud

Fakta

Mozarts musik är fylld av den elegans som är kännetecknande för hela hans musikaliska värld, vilket blir uppenbart redan i den fantastiska ouvertyren. Den raffinerade musiken kombineras med extraordinärt dramatiskt uttryck. Don Giovannis berömda champagne-aria är upprymd, på gränsen till det vulgära, medan den utsiktslösa kärleken hos tenoren Don Ottavio beskrivs i de långa, långsamma textraderna i karaktärens två strålande solon, ”Dalla sua tempo” och ”Il mio tesoro.” Donna Annas ädelmod återspeglas väl i hennes stora arior. Den narraktige Leporell katalogaria i akt I är också ett lysande exempel på Mozarts sammansmältning av ord och musik.

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Hitta hit