Live på bio: Romeo och Julia

Vallentuna Teater, Vallentuna

Romeo och Julia är Shakespeares tidlösa tragedi om ung kärlek. Gounods fantastiska operaversion livesänds från Met till Vallentuna Teater 30/1 kl 19. Café Traversen håller öppet en timme innan föreställningen samt i pausen.

Yannick Nézet-Séguin dirigerar ett av operakonstens mest överdådiga partitur och leder Gounods version av Romeo och Julia på Met.

Sopranen Nadine Sierra gör sin Met-rolldebut som den livliga Julia, mot tenoren Stephen Costello som den brinnande Romeo. Bartlett Sher har gjort en uppsättning fylld av romantisk realism.

Detta är kanske den mest framgångsrika av de många operaversionerna av världens mest utsökta kärlekshistoria. Romeo och Julia är ett utmärkt exempel på fransk romantik, en tradition som betonar subtilitet, sensualism och graciösa sångarinsatser istället för pråliga effekter. I operan är fokus flyttat från Shakespeares ursprungliga ordlekar och fyndighet, till ett större fokus på det älskande paret.

Speltid cirka 3 timmar 20 minuter 
Sjungs på franska med svensk text
Dirigent: Yannick Nézet-Séguin
Regi: Bartlett Sher
Scenografi: Michael Yeargan
Kostym: Catherine Zuber
Ljussättning: Jennifer Tipton
Koreografi: Chase Brock

I rollerna: Nadine Sierra (Juliette), Julie Boulianne (Stéphano), Stephen Costello (Roméo), David Portillo (Tybalt), Joshua Hopkins (Mercutio), Laurent Naouri (Capulet), Ildar Abdrazakov (Broder Laurent)

30jan 19:00 - 22:20 Vallentuna Teater

Kontaktinformation

Vallentuna Kulturhus
Gymnasievägen 4, 186 36 Vallentuna

Telefon: 08-58785000

Arrangör: TunaBio i samarbete med Kultur Vallentuna

E-post: kultur@vallentuna.se

Mer från Vallentuna Teater

Utbud

Prisinformation

Biljettpris 260 kr

Fakta

Upphovsmän:
Charles Gounod (1818–1893) var redan tidigt ett löfte som musiker och uppnådde kommersiell framgång med sin opera Faust 1859. Bland hans mest kända verk finns en version av Ave Maria baserad på ett verk av J S Bach.

Jules Barbier (1825–1901) och Michel Carré (1821–1872) var de ledande librettisterna på sin tid i Frankrike. De tillhandahöll texten till många andra operor, som Faust åt Gounod, Mignon och Hamlet åt Ambroise Thomas, och Hoffmanns äventyr åt Jacques Offenbach.

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Hitta hit