Live på bio: Trubaduren

Vallentuna Teater, Vallentuna

Sonya Yoncheva hyllas som en av de bästa sopranerna. I Trubaduren gör hon rollen som furstinnan Leonora. 7 november livesänds operan från anrika Met i New York till Vallentuna Teater. Café Traversen har öppet en timme innan föreställningen samt i pausen.

Sir David McVicars actionfyllda uppsättning av Trubaduren med sopranen Sonya Yoncheva som den passionerade unga adelskvinnan Leonora kan du snart se på live på bio från Met.

Tenoren Roberto Aronica är den fredlöse Manrico och barytonen Quinn Kelsey gör den hotfulle greve di Luna. Den mystiska Azucena sjungs av mezzosopranen Ekaterina Semenchuk.

Verdis turbulenta tragedi med fyra karaktärer fångade i en härva av familjeband, politik och kärlek är en av grundpelarna i operarepertoaren. Musiken är lika melodisk som den är energisk, med smittsamma stycken man minns. Den kraftfulla musiken ackompanjerar en mörk berättelse som vältrar sig i många av romantikens mest extrema uttryck.

Speltid: 2 timmar 47 minuter 
Livesänds 7 november kl. 19.00
Sjungs på italienska och har svensk text.
Dirigent: Michele Mariotti
Regi: Sir David McVicar
Scenografi: Charles Edwards
Kostym: Brigitte Reiffenstuel
Ljussättning: Jennifer Tipton
Koreografi: Leah Hausman

I rollerna: Sonya Yoncheva (Leonora), Ekaterina Semenchuk (Azucena), Roberto Aronica (Manrico), Quinn Kelsey (Greve di Luna), Kwangchul Youn (Ferrando).

Verdis musik i Trubaduren ger perfekt uttryck för historiens dramatiska karaktär. Under hela operan är melodierna lika ohämmade som huvudpersonernas känslor.

Boka
07nov 19:00 - 21:47 Vallentuna Teater

Kontaktinformation

Vallentuna Kulturhus
Gymnasievägen 4, 186 36 Vallentuna

Telefon: 08-58785000

Arrangör: TunaBio i samarbete med Kultur Vallentuna

E-post: kultur@vallentuna.se

Prisinformation

Biljettpris 260 kr

Fakta

Operan utspelas ursprungligen i norra Spanien i början av 1400-talet, under ett utdraget inbördeskrig. Den romantiska erans publik såg inbördeskrig som en slags samhällelig schizofreni, där människor lätt kunde slitas itu, genom att förmögenheter och lojaliteter snabbt kunde förändras. I Mets uppsättning utspelas handlingen under spanska självständighetskriget (1808–1814), då Spanien och dess allierade kämpade mot Napoleons styrkor.

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Hitta hit