Inställt! Anders Zorn och Julia Beck - två konstfilmer

Kulturrummet - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

Inställt!
Den prisbelönte filmaren Anders Hanser kommer till Vallentuna och visar dels en film om Anders Zorn, "Anders bror min – Zorns syster berättar" (60 min), dels en film om Julia Beck, "Julia Beck – svunna minnen" (25 min). Båda konstnärerna var mycket framgångsrika och genom filmerna kommer vi dem mycket nära.

 Anders Hanser har en särskild koppling till Vallentuna, då han tidigt i sin karriär var ABBAs officiella fotograf. Sedan dess har han producerat ett otal filmer, varav flera belönats med priser. Han har själv belönats med bl.a HM Konungens guldmedalj för framstående insatser som fotograf. Nu berättar han själv i mellanakten om sin ”resa” som producent och fotograf.

Anders bror min – Zorns syster berättar (60 min)
Många känner till att Anders Zorn hade en segelbåt som hette Mejt, men få vet att den var uppkallad efter hans 21 år yngre syster. För första gången framträder nu Mejt genom sina dagböcker, och vi får möta hennes unika och fascinerande berättelser om livet på Zorngården. Närmare Zorn och hans tid har vi aldrig varit.


Julia Beck – svunna minnen (25 min)
Julia Beck var en av alla de konstnärer som på 1880-talet sökte sig till Paris och målarkolonin i Grez. Julia Beck har kallats ”den nya Monet”, men målade i själva verket sina näckrosdammar tio år innan Monet. Hon var en av sin tids mest framgångsrika kvinnliga konstnärer som var verksam i Frankrike. Året innan hon avled år 1934, erhöll hon Frankrikes förnämsta orden, Hederslegionen.

Kontaktinformation

Vallentuna konstförening
c/o Hallsten, Rosengårdsvägen 183
18633 Vallentuna
Kontaktperson: Lennart Hallsten
Telefon: 08-51177387
Telefon: 072-2216511

Arrangör: Vallentuna konstförening och Kultur Vallentuna

E-post: vkf@vallentunakonstforening.se
Hemsida: www.vallentunakonstforening.se

Mer från Kulturrummet - Vallentuna Kulturhus

Utbud

Prisinformation

Fri entré