World Nyckelharpa Day

Vallentuna

World Nyckelharpa Day firas i år för första gången, med konserter, kurser och happenings över hela världen. Vi vill fira med en heldag i Vallentuna Kulturhus, där du får stifta bekantskap med detta svenska (faktiskt mest uppländska!) folkinstrument som just nu sprider sig i rasande fart över hela världen och numera används till flamenco, barock, pop, punk och mycket mer!

12.00-13.15 Prova på nyckelharpa (gratis, alla välkomna, ingen föranmälan), Kulturhusets foajé
14.00-16.00 Spelworkshop (blandade instrument) med Emilia Amper, Kreativa Verkstaden på Kulturhuset (info och föranmälan: Emilia Amper emiliaamper(a)gmail.com 0709999883)
17.00 Konsert med Täby spelmansgilles nyckelharpgrupp, Roslagston, Löv och Knaver och Sollentonerna
18.00 Konsert med Emilia Amper (nyckelharpa och sång) och Olle Linder (mandola, gitarr och slagverk)

Emilia Amper, som alltså numera är Vallentunabo, är en av Sveriges absolut mest framgångsrika folkmusiker, med både svensk och amerikansk Grammynominering, norska Spellemannsprisen, det nordiska kompositörspriset NPU-priset, Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan, världsmästartitel i nyckelharpa och Zornmärket i silver (riksspelman) i bagaget. Med djup kunskap om och kärlek till traditioner utforskar Emilia nyckelharpans möjligheter i musik som rör sig fritt över genregränserna. Hennes utstrålning, virtuositet och energi berör publik i både små och stora konsertsalar världen över.

Olle Linder är multiinstrumentalisten känd från bla Ale Möller Trio och Jul i folkton och har kompat kända musiker från så vitt skilda genrer som tex Sofia Karlsson, Tomas Ledin, Anne-Sofie von Otter, Simone Moreno, Bebo Valdes och Robyn. Emilia och Olle har spelat ihop sedan 2011, bla i trion ODE och i Emilia Amper Band.

26apr 12:00 - 19:00

Kontaktinformation

Evenemang i Vallentuna
Kulturhuset, Allévägen 1
Vallentuna
Kontaktperson: Emilia Amper
Telefon: 70-9999883

Arrangör: Emilia Amper Music

E-post: emiliaamper@gmail.com
Hemsida: www.emiliaamper.se

Prisinformation

Prova på nyckelharpa: GRATIS Spelworkshop: 400 kr Konserten: GRATIS, men lämna/swisha gärna ett frivilligt bidrag till musikerna

Hitta hit