Förlängd! Mikael Goralski - Whats’s With All the Deaths at Luxor Las Vegas

Konstkuben - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

En serie osammanhängande nedslag i konstnären Mikael Goralskis fyrtio år av produktion, med installation, röntgen, performance, objekt, ljud, skulptur, text, found objects, foto, video och mycket mera.

Oavsett vad Mikael Goralski arbetar med kan man säga att han utgår från något som redan finns i någon form och ger det en ny innebörd. Många gånger använder han sig av vardagliga föremål, vanliga eller ovanliga saker som har en funktion. Resultatet blir poetiskt, drastiskt, humoristiskt och på samma gång lite sorgligt. Som betraktare får man lätt motstridiga känslor som övergår i varandra och som inte är så lätta att sätta ord på.

Mikael Goralski är konstnär, curator och bandmedlem. Han är också Sundbyberg´s most famous Darth Vader impersonator. Född statslös i Solna 1962 och svensk medborgare sedan 1964. Han har gjort egna utställningar och arrangerat utställningar med andra konstnärer, levande och döda, oftast på helt andra platser än i galleriets rum, i Sverige och i andra länder. Han bor och verkar i Sundbyberg. Under 2018 var han en av stipendiaterna med ateljéresidens på Iaspis Stockholm. I utställningen visas verk från 1980 - 2020. 

NYHET!

Nu kan du höra Mikael Goralski själv berätta om utställningen. Det fungerar som en guidad visning om du är på plats i Konstkuben. Du behöver ladda ner appen Storyspot via App Store eller Google Play. Det är gratis och du kan lyssna direkt, utan att skapa något konto. 

Kontaktinformation

Vallentuna Kulturhus
Allévägen 1

Telefon: 08-58785000

Arrangör: Kultur Vallentuna

E-post: kultur@vallentuna.se
Hemsida: www.vallentuna.se

Öppettider

Måndag - torsdag 10 - 20
Fredag 10 - 18
Lördag 10 - 16
Söndag 12 - 16
Obs! Avvikelser kan förekomma. Se öppettider på
www.upplevvallentuna.se och gå in på Biblioteket i Vallentuna kulturhus

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Faciliteter

Café
Hundar/pälsdjur får ej medtagas
Hjärtstartare
Tillgänglig toalett

Hitta hit