Jan Lundgren Trio - Georg Riedel En hyllning till Jan Johansson

Vallentuna Teater, Vallentuna

Utmärkelserna och lovorden haglar över Jan Lundgren som är lika aktiv utomlands som i Sverige. Han har ett återkommande samarbete med de världskända musikerna Richard Galliano och Paolo Fresu. Han är numera också Artistic Director för jazzfestivalen i Ystad, en av de stora jazzhändelserna i sommarsverige samt artistchef för legendariska jazzklubben ”Montmartre” i Köpenhamn.

Trions andra medlemmar Mattias Svensson, bas, är en av landets mest anlitade virtuoser, spelar lika ofta med Jan som med Viktoria Tolstoy. Den tredje medlemmen , ungernfödde Zoltan Csörz , har spelat med en lång rad svenska och utländska jazzstorheter såsom Quincy Jones, Scott Hamilton, Ken Peplowski, James Moody, Ulf Wakenius, Putte Wickman och Bobo Stenson. Listan kan göras ännu längre.

Jan Lundgrens trio har efter många års samarbete blivit som ett instrument som fungerar med den allra största ackuratess. Medlemmarna känner varandra utan och innan vilket gör improvisationerna gränslösa. Den här kvällen, den 19 april, kommer de att spela och beröra en av de största svenska musiklegenderna, Jan Johansson.

Boka
19apr 18:30 - 21:00 Vallentuna Teater

Kontaktinformation

Jazzklubb Nordost
Adolf Lemons väg 71
18776 Täby
Telefon: 073-3597369

Arrangör: Jazzklubb Nordost

E-post: jano@jano.nu
Hemsida: www.jano.nu

Mer från Vallentuna Teater

Utbud