En ovanlig livsresa - Ronnie Gardiner

JANO Årsmöte med Ronnie Gardiner Trio

Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

Ronnie är en av de musiker som berört mig mest. Ronnie Gardiners fans verkar vara medlemmar i en stor familj och ha en personlig relation till honom ty denne man lämnar ingen oberörd. Han sprider värme och godhet närhelst man träffar honom.

 

Vi träffades på Clas Ohlsson på Drottninggatan av alla ställen och samtalade om alla musiker som han mött och spelat med. Ronnie konstaterade att alla jazzmusiker är mycket vänliga och bra människor.

Jag kommer aldrig att glömma de fantastiska 11 år då Ronnies tivoliband huserade på Gröna Lund. Tänk alla storheter som dök upp och självklart var med och musicerade. En annan höjdpunkt var att besöka Ronnies Room på Nalen med fantastiska musiker och bra samarbete med Kungliga Musikhögskolan. Självklart avslutades varje säsong med hans kompis Charlie Norman.

Ronnies arbete med Ronnie Gardiner-metoden (RGM) är en stimulerande och skonsam träning till musik. Metoden använder enkla och strukturerade fot-/ben- och hand-/ arm-rörelser. På så sätt övas koordinations- och koncentrationsförmåga, minne, motorisk kontroll och balans, ”multi-tasking” mm. Metoden kan också öka energin/vitaliteten och väcka positiva känslor. RGM aktiverar och stimulerar hjärnan att skapa nya kopplingar. Metoden bygger på kunskapen att hjärnan är plastisk och utvecklingsbar. Musik genomsyrar metoden. Den används som stimulans till rörelse och sprider glädje och engagemang! RGM kan användas för personer som har drabbats av stroke, Parkinsons sjukdom, MS, afasi, förvärvade hjärnskador, depression, utbrändhet och utmattningssymptom, autism m fl. Ny-publicerad forskning med stroke-patienter visar att metoden som Ronnie Gardiner har skapat ger positiva resultat, t ex förbättrat arbetsminne, balans, gång-förmåga och grepp-styrka. Personernas syn på sin egen återhämtning förbättrades också. Forskning på personer med Parkinsons sjukdom genomförs för tillfället på Linköpings Universitet

01apr 19:00 - 21:00 Vallentuna Kulturhus

Kontaktinformation

Jazzklubb Nordost
Adolf Lemons väg 71
18776 Täby
Kontaktperson: Kjell Lövbom
Telefon: 073-3597369

E-post: jano@jano.nu
Hemsida: www.jano.nu

Mer från Vallentuna Kulturhus

Utbud

Prisinformation

Fri entré

Faciliteter

Café