Aladdin - en komisk äventyrsmusikal för hela familjen

Vallentuna Teater, Vallentuna

Äventyret Aladdin är en familjemusikal i mindre format för alla unga från 3 år till hundra år, och är producerad av Dröse & Norberg, producenterna bakom publik- och kritikersuccéerna Snövit – the Musical och Trollkarlen från Oz. 

Denna klassiska saga har fått en ny tvist, ett modernt språk och svängig musik. 

Föreställningen bygger på succémusikalen Äventyret Aladdin från 2017, och är en interaktiv mindre version med 5 artister på scen:

Aladdin: Christian Arnold

Prinsessan Safa: Celeste Cappelen

Mattan Zlatan: Bill Sundberg

El Zallham: Josef Törner

Anden: Oskar Elliot

Idé, Manus & Regi: Robert Dröse

Musik: Martin Landh

Lämna den kalla Norden och följ med till den mytomspunna orienten. Magiker, flygande mattor och vilda dromedarer. Humor och drama möter kärlek och ljuv musik. Lägg därtill en märkligt motsträvig ande så får du ett fartfyllt och riktigt roligt äventyr för alla mellan 3 och 100 år.

Äventyret Aladdin är berättelsen om en fattig yngling vid namn Aladdin, som rövas bort av El Zallham, en ond och gniden trollkarl, för att hämta en magisk oljelampa från en grotta. Aladdin hittar lampan och när han rengör den dyker en lustig och något försmådd ande upp. Anden äger förmågan att uppfylla all världens önskningar. Aladdin blir med andens hjälp en rik ung man, han klär ut sig till en prins för att fånga hjärtat hos landets prinsessa Safa. Under tiden smider trollkarlen lömska planer och stjäl tillbaka den magiska lampan med hjälp av sin kumpan Jabaar, den fett svängiga dromedaren. Vad händer sedan? Lyckas Aladdin överlista trollkarlen? Vågar han berätta sanningen om sig själv för prinsessan? Och vad håller den flygande mattan-Zlatan på med?

Äventyret Aladdin är en komisk äventyrsmusikal för hela familjen!

Längd: ca 45 min.

 

Boka
14sep 15:00 - 15:45 Vallentuna Teater

Kontaktinformation

Vallentuna Kulturhus
Allévägen 1

Telefon: 08-58785000

Arrangör: Kultur Vallentuna

E-post: kultur@vallentuna.se

Mer från Vallentuna Teater

Utbud

Prisinformation

180 kr

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Hitta hit