barnKUL: Varieté Velociped spelar Brahms på cykel

Kulturrummet - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

Brahms på cykel – en kabaré fylld av smittande glädje, där både den klassiska musikens mästerverk och modernare rytmer bubblar fram på de mest överraskande sätt.

“Lekfullhetens seger över den döda materien” utbrast DN:s recensent.

Med kreativiteten i högsätet får vi följa de tre musikerna på en resa, där ljuv musik uppstår på de mest oväntade sätt - vardagliga föremål blir till musikinstrument, som lockar fram humor, glädje och poesi.

Erik Petersen spelar Brahms ungerska dans på en elförstärkt, gammal rostig (men välstämd!) cykel. Det låter plötsligt som ett helt karibiskt steelband. Han är kompositören och multimusikanten som kan få allt att klinga som skön musik.

Svante Drake är en virtuos slagverkare. I hans beatboxsolo samsas hårdrock med en gläfsande räv, för att övergå i techno och myggsvärmar.

Bengt Johansson är storslagen sångare och musiker. I hans version av den svenska sjömansklassikern “Till havs” skapar gruppen, med publikens medverkan, en storm som ingen sett maken till.

Brahms på cykel är en klassiker. För alla åldrar.

Varieté Velociped har slagit världen med häpnad med musikalitet, humor och överraskningar, och har turnerat flitigt sedan starten 2001. Gruppen har bl. a. tilldelats the Angel award, i konkurrens med 2500 föreställningar på Edinburgh Fringe Festival.

Pressröster i urval:

”Lekfullhetens seger över den döda materien...När Erik Petersen lockar fram Brahms ungerska danser ur en preparerad cykel, eller när gamla skidor blir till rockig ståbas så jublar barn som vuxna.” (Dagens Nyheter)

“Här skapas musikmagi!” (Norrbottenskuriren)

"Dessa galna svenskar är fulländade musiker.”

(Westdeutsche Allgemeine)

 

Kontaktinformation

Vallentuna Kulturhus
Allévägen 1

Telefon: 08-58785000

Arrangör: Kultur Vallentuna

E-post: kultur@vallentuna.se

Mer från Kulturrummet - Vallentuna Kulturhus

Utbud

Prisinformation

Biljettpris 50 kr.

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Hitta hit