Live på bio: Karl Bertil Jonssons julafton

Vallentuna Teater, Vallentuna

Scalateatern har det stora nöjet att presentera Tage Danielssons Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton. Folkets hus och parker livesänder föreställningen och den 15 december kl 15 kan du sen den på Vallentuna Teater.

Den älskade berättelsen om 14-åringen som tar från dom rika och ger till dom fattiga är för många en lika självklar tv-tradition som Kalle Anka och har berört flera generationer svenskar. Nu blir sagan äntligen scenföreställning med nyskriven musik och några av Sveriges absoluta toppnamn. Henrik Dorsin berättar sagan på scenen och står även för bearbetningen och nyskrivna sångtexter. Regi och koreografi gör Anna Vnuk, sagans legend Per Åhlin skapar produktionsdesignen och kompositör för den nyskrivna musiken är Carl Bagge.

 

-Det känns otroligt skoj att få vara med om att iscensätta Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton, säger Henrik Dorsin. Att få arbeta med Tage Danielssons text och med en levande legend som Per Åhlin är helt fantastiskt. Dessutom ser jag verkligen fram emot att åter få möjlighet att samarbeta med Anna Vnuk. Tillsammans ska vi skapa en föreställning med prat, sång, musik och dans! 

 

I rollerna ser vi några av våra främsta skådespelare som bland andra Anton Lundqvist som gör rollen som den heroiska postarbetaren Karl-Bertil Jonsson. Föräldrarna Den ömma modern och Fadern Tyko Jonsson spelas av Vanna Rosenberg och Peter Dalle.

Åldersgräns: Karl Bertil Jonssons julafton är en saga för alla som kan sitta still, gammal som ung.

Speltid: 2h inkl paus

 

Före programmet och i pausen kan du njuta av tilltugg i Café Traversen. Observera att det råder nötförbud i Vallentuna Teater.

Boka
15dec 15:00 - 17:00 Vallentuna Teater

Kontaktinformation

Vallentuna Kulturhus
Gymnasievägen 4
Vallentuna
Telefon: 08-58785000

Arrangör: Kultur Vallentuna

E-post: kultur@vallentuna.se

Mer från Vallentuna Teater

Utbud

Prisinformation

Biljettpris 220 kr

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Hitta hit