VALLENTUNA UNITED FC

Vallentuna

TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD!


Att spela fotboll är roligt, positivt och är en meningsfylld sysselsättning Där alla som vill kan vara med. Fotbollen är inte bara Sveriges, utan världens största sport. Den spelar en allt större roll i samhället och idrotten förenar alla oavsett kultur och värderingar.

Vallentuna United FC skapades år 2011 som ett projekt där vi ville hålla ungdomar borta från gatorna och aktiva på fotbollsplanen. Med tiden har vi fått ett lokalt erkännande och har idag ett aktivt seniorlag som består av många unga spelare från Vallentuna och Täby.

Vallentuna United vill bli en mellanhand i Vallentuna där spelare utbildas och förbereds inför nästa kliv i deras karriärer. Vi vill även förebygga att unga slutar sporten i tidig ålder och istället hålla de aktiva så länge som möjligt. Detta tror vi kommer genomföras som bäst med god fotbollsutbildning anpassat till nivå och ålder. Vi vill bygga broar mellan föreningar där man samarbetar för individens/gruppens bästa istället för att fokusera på prestige och rivalitet.

Vi ser värdet i fotboll som sysselsättning och vill bidra med det vi kan för att hjälpa individer och grupper fortsätta med det de älskar för en längre tid. Vi vågar påstå att fotbollen har en uppfostrande roll som gynnar spelarens utveckling individuellt och i grupp (på och utanför planen) och vill därför för ha de aktiva så länge som möjligt. Idag är det alldeles för många i Vallentuna som slutar fotbollen och vi vill ändra trenden. 

Vi hoppas kunna bidra med något gott till vår fina kommun. En förändring kan man oftast in göra själv. Vi är starkare tillsammans. Därav namnet United. 

Hitta hit