Martina Montelius - föreläsning

Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

Välkomna till denna träff med Martina Montelius, dramatiker och teaterchef på Teater Brunnsgatan 4. Hon har tidigare skrivit ett flertal pjäser och några romaner och under metoo-hösten skrev hon romanen Stackars Birger om en sufflös som får nog av en regissörs härskartekniker.

Stackars Birger är en på samma gång hejdlöst rolig och djupt allvarlig berättelse om hämnd och förtryck. Den har kallats den första #metoo-romanen, och har fått stor medial uppmärksamhet också på grund av att Martina Montelius var en av de 18 kvinnorna som vittnade i DN om kulturprofilens övergrepp. Romanen har hittills fått en (strålande) recension i Expressen samt uppmärksammats i ett flertal andra tidningar samt i SVT och TV4.

Fri entré. Inga biljetter behövs. 

1000 år av kvinnokraft! 
2019 sätter vi strålkastarna på historier som berättar något viktigt om kvinnors situation och villkor, idag och genom historien. Vi lyfter kvinnor som påverkat och satt spår, men också kvinnors berättelser om det gemensamma, vardagliga och alldagliga. Vi tar avstamp i vikingatiden med vår kraftfulla Estrid som firar 1000 år 2019 och visar på kvinnokraft fram till idag.

25apr 19:00 - 20:00 Vallentuna Kulturhus

Kontaktinformation

Vallentuna Kulturhus
Allévägen 1

Telefon: 08-58785000

Arrangör: Kultur Vallentuna

E-post: kultur@vallentuna.se

Fakta

Fri entré, inga biljetter behövs.

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Hitta hit