Mattias Nilsson - Dreams of Belonging

Vallentuna Teater, Vallentuna

Med ett ljust och hoppfullt Nordiskt vemod väver den internationellt uppmärksammade och prisbelönte pianisten Mattias Nilsson samman vårt nordiska tonspråk med skandinaviska melodier, konstmusik, folk och jazz.

Genom sina improvisationer samt ett mycket varmt och personligt anslag blir detta i hans händer till ett unikt uttryck och ett musikaliskt landskap med helt nya färgnyanser. "...några vill kanske placera honom bland dom svenska pianisterna efter Jan Johansson men Nilsson är så mycket mer än så." (Salt peanuts).
 
"Vill ni rysa av välbehag skaffa solodebuten Dreams of Belonging, eller ta reda på var ni live kan höra denne internationellt verksamme pianist. (för mig var det stort att för första gången, få lyssna på och träffa någon jag hyllat i en recension)." / Mats Hallberg – Kulturbloggen

MATTIAS NILSSON
Med ett hundratal solokonserter världen över har den internationellt uppmärksammade och prisbelönte pianisten Mattias Nilsson (f.1980) från Malmö etablerat sig som en av vårt tids mest personliga pianister med ett helt eget tonspråk och anslag. "...han måste nu räknas till de främsta i Sverige på sitt instrument." (OrkesterJournalen). Med melodier hämtade från främst Skandinavien men även eget material väver Nilsson, genom sina improvisationer samt ett mycket varmt och personligt anslag, samman traditionen av jazzpiano med vårt Nordiska tonspråk vilket ger honom ett musikaliskt landskap med helt nya färgnyanser. "...några vill kanske placera honom bland dom svenska pianisterna efter Jan Johansson men Nilsson är så mycket mer än så." (Salt peanuts).

"Skåningen borde tillhöra landets mest omtalade på sitt instrument."..."Varje ton och varje pausering känns övervägd och meningsfull."..."En ensam pianist kombinerar på ett förunderligt vis nordisk kammarmusik med jazzig attityd." (***** 5/5, Kulturbloggen)

"Pianisten Mattias Nilssons solodebut smälter framgångsrikt samman ett klassicerande förhållningssätt med improvisatorisk frihet och idérikedom." (***** 5/5, Ystads Allehanda)

"Nilsson är inte bara osedvanligt talangfull och med ett spel som präglas av både nyfiken ungdomlighet och eftertänksam mognad. Med denna nya skiva placerar han sig definitivt som en kompositör och pianosolist på världsnivå." (Lira)  

 

 

 

 

Boka
09mar 19:00 - 20:00 Vallentuna Teater

Kontaktinformation

Vallentuna Kulturhus
Allévägen 1

Telefon: 08-58785000

Arrangör: Kultur Vallentuna

E-post: kultur@vallentuna.se

Mer från Vallentuna Teater

Utbud

Prisinformation

Biljettpris 180 kr

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Hitta hit