Pensionärsbio: Borg

Kulturrummet - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

Pensionärsbio i Vallentuna Kulturhus fr 8/3 kl 14-15.45. Borg - svensk film av Janus Metz

Året är 1980 och det är mitt i sommaren. Björn Borg är världens bästa tennisspelare. När han är på planen så dominerar han och när han kliver av är han en världskändis som mer än bara tennisvärlden ser upp till. Han tränar alltid med hög disciplin vilket har gett honom en oslagbar styrka och kondition ute på planen.

Nu är han på jakt efter sin femte raka Wimbledon-seger och det enda som kan ställa sig för hans väg är John McEnroe McEnroe är en ung amerikan med enorm talang för sporten. Hans temperament skiljer sig helt från Borgs och med den korta stubinen är det något publiken och hans motståndare får uppleva gång på gång.

Det är tre dagar tills turneringen startar. Borg är i sitt hem i Monaco och tränar lika disciplinerat som vanligt. Med sin coach och mentor Lennart och sin flickvän Mariana försöker han finna sitt lugn. Men McEnroes explosiva karriär har givit honom en självsäkerhet som lyckas tränga in på den normalt kyliga Borg, som går under namnet “Ice Bjorn”.

John McEnroe och Björn Borg är två atleter med en spelstil och en personlighet som skiljer sig helt från varandra. När finalen väl är kommen står de båda öga mot öga. Stämningen är så spänd att den går att ta på och stora delar av världen stannar upp för att se kampen mellan “eld och is”. Matchen mellan Borg och McEnroe går till historien som en av de bästa tennismatcherna genom tiderna.

Regissören Janus Metz lyckas skapa en fantastisk dramatisering av denna världskända idrottshändelse. För att skapa den rätta och verklighetstrogna känslan i filmen så har skådespelare som Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Tuva Novotny och Jackson Gann tagits in. Alla med utseende och ett skådespel som matchar deras karaktärer perfekt. 

Fri entré för medlemmar i pensionärsbioklubben.

Arr Kultur Vallentuna

Mer från Kulturrummet - Vallentuna Kulturhus

Utbud

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Faciliteter

Tillgänglig toalett
Rullstolsanpassat

Hitta hit