Arkivens dag - Tre arkiv berättar

Vallentuna

Midsommar – fest och glädje! Tre arkiv berättar.


Arkivens dag firas i Vallentuna genom att Folkrörelsearkivet, Bildarkivet och Kommunarkivet tillsammans uppmärksammar arkiven. Årets tema är fest och glädje och utställningen i Vallentuna fokuserar på midsommarfirandet. Utställningen invigs på Arkivens dag den 10/11 kl. 14 av Sigurd Rahmvist.

Vad är Arkivens dag?

Arkivens dag firas i hela Norden och återkommer årligen den andra lördagen i november. Målsättningen är att väcka intresse för arkivens verksamhet. Genom att arrangera utställningar och öppet hus vill arkiven uppmärksamma möjligheten att göra spännande resor till förfluten tid men också lyfta fram arbetet med att säkerställa den information som skapas i dag. Det är gratis att besöka och forska i de svenska arkiven, alla har tillgång oavsett medborgarskap. I stort sett allt är också öppet för forskning. Detta är en viktig medborgerlig rättighet som arkiven vill betona under Arkivens dag.

I år fyller Arkivens dag 20 år då många arkiv öppnade sina dörrar inom det gemensamma namnet Arkivens dag för första gången 1998.

Bakom Arkivens dag står SASS ”Svenska arkiv i samverkan för synlighet” som består av landets arkivorganisationer.

Läs mer på www.arkivensdag.nuVälkomna!

 

29nov

Kontaktinformation

Evenemang i Vallentuna
Allévägen 1
Vallentuna
Kontaktperson: Isa Lindqvist
Telefon: 08-58785072

Arrangör: Bildarkivet, Folkrörelsearkivet och Kommunarkivet

E-post: isa.lindqvist@vallentuna.se

Hitta hit