Vernissage för Ami Koharas utställning

Konstkuben - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

Genom sin egen erfarenhet som lagerarbetare lade Ami Kohara märke till hur det dagliga livets olika rytm eggar fantasin. Alla dagliga situationer kräver olika tempo och det finns en ideal takt för olika aktiviteter: arbete och fritid. Det tempo som råder kan ge upphov till frustration och begränsningar i ens liv. Kohara har i denna utställning undersökt hur fantasin ter sig under sådana förhållanden. Ibland expanderar den som en inre kraft.  

”Dagdrömmeri kan fungera som en melodi som stödjer vissa aktiviteters fasta och monotona tempo, men som också stör dem. Relationen mellan ett kontrollerat tempo och fantasin påminner om musiktermen rubato, den rytmiska friheten som ger en nyans till musiken. Jag associerar dagdrömmandet under det enkla snabba fysiska arbetet med de i frihet sträckta tonerna som i slutändan återgår till den underliggande rytmen i stycket”

I sitt konstnärliga arbete undersöker Ami Kohara också perceptionen och glappet mellan upplevelse, där något sett från ena sidan kan te sig som en illusion sett från andra sidan, liksom hägringen av en oas i öknen.

Ami Kohara har studerat konst på Konstfack, Elektronmusikstudion och Musashino Art University (Tokyo). Hon har även läst kortare kurser på Konsthögskolan i Stockholm, Valands konsthögskola och Stockholms Universitet. Kohara bor och arbetar i Stockholm.

25aug 13:00 - 14:00 Konstkuben - Vallentuna Kulturhus

Kontaktinformation

Vallentuna Kulturhus
Allévägen 1

Telefon: 08-58785000

Arrangör: Kultur Vallentuna

E-post: kultur@vallentuna.se
Hemsida: http://www.vallentuna.se

Mer från Konstkuben - Vallentuna Kulturhus

Utbud

Öppettider

För öppettider se
https://www.upplevvallentuna.se/sv/216343/Biblioteket-Vallentuna-Kulturhus/

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Faciliteter

Hiss
Parkering
Gratis WiFi
Tillgänglig toalett

Hitta hit