Live på bio: Regementets dotter: Förprogram ReCorda "Ännu en vår"

Vallentuna Teater, Vallentuna

Stjärnskottet Pretty Yende gjorde succé i Kärleksdrycken som vi visade live på bio i början av 2017. Nu är hon tillbaka i Donizettis härliga opera Regementets dotter som vi visar den 2 mars.

Bel Canto-stjärnorna Pretty Yende och Javier Camarena skapar tillsammans en festföreställning av vokala fyrverkerier. Maurizio Muraro spelar Sergeant Sulplice, med Stephanie Blythe som den bisarra markisinnan av Berkenfield. Enrique Mazzola dirigerar.

Regementets dotter är en samproduktion mellan Metropolitan-operan, Royal Opera House i London och Wiener Staatsoper i Wien.

Speltid: 2 timmar och 55 minuter inkl. 1 paus. Livesänds 2 mar 2019 kl 19.00 på Vallentuna Teater direkt från Metropolitan i New York. Svensk text!

Dirigent: Enrique Mazzola

Regi: Laurent Pelly

Scenografi: Chantal Thomas

Kostym: Laurent Pelly

Ljussättning: Joël Adam

I rollerna: Marie (Pretty Yende), Tonio (Javier Camarena), Markisinnan av Berkenfield (Stephanie Blythe), Sulpice (Maurizio Muraro)

 

Förprogram kl 18.30: ReCorda med uruppförandet av "Ännu en vår" skriven av tonsättaren Jonathan Lindqvist. 

Kort om stycket ”Ännu en vår”:
Blockflöjten har flera hundra år gammal historia och tanken bakom stycket är att förena gammaltmed nytt. Verket är en beställning av ensemblen ReCorda av tonsättaren Jonathan Lindqvist, som
även är student vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Jonathan har tidigare bott och arbetat
i Vallentuna under flera år.

Kort om ensemblem ReCorda:
Med spelglädje, energi och virtuositet utmanar och utvidgar ReCorda musiken från stråkkvartettens guldålder. Ensemblen ersätter tvärflöjten med blockflöjt, och från denna annorlunda instrumentering föds nya infallsvinklar som öppnar upp
för en ny klangvärld. De fyra musikerna inspireras av och experimenterar med en bred repertoar - från tidig musik till uruppföranden - i detta spännande möte mellan blockflöjt och moderna stråkinstrument.

Sagt om ReCorda:
”Ungdomlig espiri, en stor glädje över att finnas till. Övertygande i sin musikalitet och med en fullständigt ärlig attityd som förmår extrahera det väsentliga i varje musikaliskt uttryck” – Hela
Hälsinglands Tidningar

Boka
02mar 19:00 - 21:55 Vallentuna Teater

Kontaktinformation

Vallentuna Kulturhus
Gymnasievägen 4

Telefon: 08-58785000

Arrangör: TunaBio, Kultur Vallentuna

E-post: kultur@vallentuna.se

Mer från Vallentuna Teater

Utbud

Prisinformation

Biljettpris: 260 kr.

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Hitta hit