Trailer Sten sten bubbla dig

barnKUL: Sten, sten bubbla dig

Kulturrummet - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

En poetisk föreställning om visdomen vi människor glömt.

Djupt, djupt nere i havet bor en flicka. Hon samlar på människornas glömda historier, sånger och visdomar – allt har sjunkit till havsbotten som stenar. När flickan lyssnar på stenarna blir de lätta, de stiger mot ytan som bubblor. Flickan får oss att minnas igen: hur viktig du är, hur viktig jag är och hur vi alla hänger ihop, tillsammans.

Föreställningen handlar också om hur viktigt det är att hålla havet rent. Språk och text är inte grundläggande för att hänga med och historien om flickan och stenarna är ramberättelsen ur vilken också andra historier berättas.

Historierna är inspirerade av olika väsen (yokai) från Japan och Sverige och framställs lekfullt och poetiskt, ackompanjerat av olika musikinstrument, främst av det traditionella japanska stränginstrumentet koto. Musiken som kommer ut är som bubblor som flyter ut i rummet. Med hjälp av ljus, skuggor och musik tas publiken med under och upp till ytan. När ljuset slår upp på fondväggen får människornas glömda historier och visdomar liv.

Familjeföreställning från 4 år. Biljetter 50 kr.

Medverkande: Lotta Sjölin Cederblom (sång, slagverk, konstnärlig idé), Karin Nakagawa (koto, sång, slagverk, skuggkonst, konstnärlig idé). Denna föreställning är ett gästspel från Göteborg.

Programmet arrangeras i samarbete med Länsmusiken Stockholm.

Boka

Kontaktinformation

Vallentuna Kulturhus
Allévägen 1

Telefon: 08-58785000

Arrangör: Kultur Vallentuna i samarbete med Länsmusiken i Stockholm

E-post: kultur@vallentuna.se

Mer från Kulturrummet - Vallentuna Kulturhus

Utbud

Prisinformation

Biljettpris 50 kr.

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.

Hitta hit