Varav hjärtat är fullt - Lise & Gertrud och Roslagens Vokalensemble

Vallentuna Teater, Vallentuna

För första gången någonsin står Lise & Gertrud och Roslagens vokalensemble tillsammans på en scen.

 

När vi fick frågan om att göra en gemensam konsert sa vi båda ja direkt på varsitt håll. Vi bestämde oss tidigt för att bygga konserten kring temat humor, humanism och hjärta. Även Tage Danielssons kända citat ”Utan tvivel är man inte klok” var med och inspirerade
oss. Många svenska folkkära låtskrivare och artister dök upp och även några namn från den klassiska musikvärlden smög sig in.
Resultatet blev ett program som genomsyras av angelägna texter och musik som svänger och berör.

 


Så, när solens strålar värmer mot kinden och träden äntligen fått sina gröna skyar är det dags för vårkonsert med Lise & Gertrud och Roslagens Vokalensemble. Publiken kan förvänta sig en kväll fylld av värme, vemod, mycket musik och ett och annat skratt.


Varmt välkomna!

 


Lise & Gertrud tillhör toppskiktet av Svenska scenartister. Med två röster, en cello och emellanåt ett piano skapar de något alldeles eget och äkta personligt. Deras musikaliska skärpa, vässade humor och generositet gör de unika i sitt slag. Sedan starten 1998 har de producerat 20 produktioner i eget namn, spelat in 6 CD skivor och 2 DVD:er. De har medverkat i otaliga Svenska TV program så som, Nobelfesten, Svenska riksdagens öppnande och Allsång på Skansen för att nämna några. 


I Roslagens vokalensemble finns många spännande idéer kring musiken och dess utförande. Vi har som mål att på en hög musikalisk nivå beröra publiken med vår sång – alltid med starkt
engagemang och stor närvaro. Vi tar oss an musik i olika genrer; nyskriven konstmusik likväl som jazz- och folkton och en och annan popdänga. Roslagens Vokalensemble dirigeras av Emma Anstey, som är en mycket idérik och energifull konstnärlig ledare och gärna jobbar med sceniska uttryck inom körgenren.

 

 

Boka
04maj 19:00 - 21:00 Vallentuna Teater

Kontaktinformation

Vallentuna Kulturhus
Gymnasievägen 4
Vallentuna
Telefon: 08-58785000

Arrangör: Vallentuna Kultur

E-post: kultur@vallentuna.se

Prisinformation

ord. pris 300kr 

JANO medlemmar 250kr

Ungdomar  t om 21 år 100kr

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.