Kulturlunch: Ett bloss för Lena Nyman

Kulturrummet - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

När Lena Nyman gick ur tiden 4 februari 2011 hade hon valt att skänka sina dagböcker, brev och bilder till Sveriges Teatermuseum.
Sjutton Konsum-kassar och tre flyttkartonger fulla med minnen.
Som för att inte riskera att bli bortglömd.

Där tar musik-teaterföreställningen Ett bloss för Lena Nyman sitt avstamp. I hennes egna ord och tankar, sångerna som hon gjorde till sina. Och i den fascinerande historien om en stark, begåvad, folkkär skådespelerska – och en människa som längtade efter det som var sant och äkta, sökte en högre mening med livet, och frihet.

Publiken får följa Lena Nyman genom livet – från sex-åringen som sattes i Tant Emmys Teaterskola för att bli av med sin blyghet till den folkkära, geniförklarade & skandalomsusade skådespelerskan som var lika hemma i djupaste drama som i glättig komedi.

Lena Nyman vågade gå sina egna vägar – på gott och ont.
I föreställningen finns kontrasten mellan det vi i publiken såg, och det hon själv tänkte om det.  Ljus och mörker. Svärta & sorg, humor – och ärlig klarsyn.  Ett nära porträtt, tecknat med kärlek, musik och humor.

Biljett med lunchwrap och dryck 100 kr, utan mat 80 kr.

Ett bloss för Lena Nyman, i regi av Hedvig Claesson, hade urpremiär i september 2012 på Katrineholms Kulturhus. Sedan dess har den spelats för fulla hus på scener som t ex Göteborgs Stadsteater, Stockholms Stadsteater, Norrbottensteatern, Helsingborgs Stadsteater, Västerbottensteatern och på turné via Riksteatern / Småland.

MANUS: Anna Bromee
REGI: Hedvig Claesson – www.sirisoriginellateater.se
MEDVERKANDE: Anna Bromee & Anna-Lena Hemström
MUSIKBAKGRUNDER: Carina E Nilsson, Anna Bromee & Henrik Bromée
KOREOGRAFI: Henry Alarcon – ProForm Production

Boka

Kontaktinformation

Vallentuna Kulturhus
Allévägen 1

Telefon: 08-58785000

Arrangör: Kultur Vallentuna

E-post: kultur@vallentuna.se

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.