Kulturlunch: Berättelser från Ur - kulturernas korsväg

Kulturrummet - Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

Välkommen till en berättarföreställning med Berättarlabbet! Berättarpärlor framvaskade ur det berättararv av myter, legender och sagor som judendom, kristendom och islam har gemensamt. Vi utgår från Gamla testamentets berättelser och näraliggande legender från området kring Eufrat och Tigris. Där staden Ur en gång låg. Flera av berättelserna korsar varandras vägar och finns i flera versioner i olika kulturer. Det handlar om kärlek, död, vuxenblivande och vänskap, i en kamp med naturkrafter och hårda livsvillkor. Eviga frågor som talar till oss genom årtusendena.

Vi berättar om gudinnan Inannas nedstigning i underjorden - en av mänsklighetens äldst bevarade texter. En kamp mellan två systrar, himmelens och underjordens gudinnor! Om liv och död, sorg och återuppståndelse, från tiden när gudarna var många och en kvinnlig gudom stod lika högt som en manlig gud. Berättare: Marika Nasiell och Kemal Görgü.

Biljetter inklusive lunchwrap och dryck 100 kr, 80 kr utan mat.

Om Berättarlabbet:
Berättarlabbet är en flerkulturell ensemble bestående av skådespelare, regissör, musiker och dramatiker. Vi producerar berättarföreställningar för alla åldrar på skolor, scener, föreningar, kyrkor och liknande mötesplatser. Vi vill lyfta fram berättelser som förenar och skapar möten mellan kulturer. Det muntliga berättandet lever alltjämt som en tradition i många kulturkretsar samtidigt som det nu pånyttföds som konstform i Sverige. Med rötterna i teaterns värld utforskar vi mötet mellan muntligt berättande, musik och teater. Berättande föder reflektion, möten, nya berättelser. Genom vår teater och berättarkonst gestaltar vi några av dessa berättelser för att nå ut med dem till nysvensk, osvensk och ursvensk publik i alla åldrar.

Så kära publik följ med oss på äventyr hämtade ur myten, sagan och det verkliga livet!

Boka

Kontaktinformation

Vallentuna Kulturhus
Allévägen 1

Telefon: 08-58785000

Arrangör: Kultur Vallentuna

E-post: kultur@vallentuna.se

Mer från Kulturrummet - Vallentuna Kulturhus

Utbud

Prisinformation

Biljett med lunchwrap och dryck, 100 kr. Utan mat 80 kr.

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.