Balls Bowling & Bar

Vallentuna

Idén till Balls Bowling kommer från en skokartong som jag hittade i en lumpbod i en liten stad i West Virginia för 20 år sedan. I kartongen låg fotografier, brev och dagböcker från ett helt liv .- och allt var på svenska! De tillhörde Balder som 1895 rymde hemifrån med en Amerikabåt år 1895. I New York började han arbeta som kägelresare i en bowlinghall. Lönen låg på 3 cent om dagen, motsvarande cirka fem kronor, men genom att äta och sova i hallen och att hjälpa spelarna med att fuska lyckades han spara ihop till ett litet nöjesfält på 1910-talet.

På Balls har vi byggt upp olika miljöer ur hans liv, i Escape Room finns hans cirkusvagn/kontor och en del av tivolit, möblerna är till stor del från förra sekelskiftet och självklart finns här en del av bilderna från hans samling.

Balls Bowling var först i Sverige med stringmaskiner, vilket gör att resning av käglor och returer går snabbare än med de traditionella maskinerna. Med andra ord, här sspelar man mer bowling per timme än i de flesta andra hallar.

I restaurangen serverar vi förstås bland annat klassiska amerikanska rätter(fullständiga rättigheter senast från april 2016).

Här finns konferensutrustning och även möjlighet att hyra hela hallen för att kombinera konferensen med mat, bowling och escape room.

Våra populära barnkalas ligger i en klass för sig själva med elegant dukning, ett antal olika matförslag att välja på och bowling (discobowling eller vanlig).

Kontaktinformation

Balls Bowling AB
Tuna Torg 2, Vallentuna Centrum
Vallentuna
Telefon: 08-51170210
Bokning: 08-51170210

E-post: info@ballsbowling.com

Öppettider

Må-fre 8-21
Lö 11-21
Sö 12-18

Res med kollektivtrafiken

Faciliteter

Take away
TV
Hiss
Kafé
Restaurang med fullständiga rättigheter
WC
Frukostservering
Barnmeny
Gratis WiFi