Vallentuna Kulturhus

Vallentuna

Vallentuna Kulturhus ligger mitt i Vallentuna centrum och är en spännande mötesplats för både gamla och unga.  

Huset invigdes hösten 2012 och de ljusa, rymliga lokalerna på drygt 2000 kvadratmeter rymmer ett stort och modernt bibliotek, utställningshallar, kreativ verkstad, café och flera scener. Huset är ritat av Lars Gauffin på Nyréns arkitektkontor.

Mycket av det som händer i huset görs med unga i åtanke och barnen finns naturligt respresenterade i de flesta verksamheter. Biblioteket har en fin barnavdelning och i huset arrangeras exempelvis knattebio, barnteater, sagodans och pyssel.

Biblioteket utgör en självklar kärna i Kulturhuset. Utöver den traditionella servicen att låna ut böcker, ge tips och sprida kunskap är biblioteket en dynamisk mötesplats för människor i alla åldrar. Här laddar du enkelt ner och lånar musik och film, och här finns grupprum med datorer och enskilda studieceller.

Kulturrummet är den största scenen i huset med 160 publikplatser. Här erbjuds ett varierat program av teater, film, författarbesök, musik och dans med både gästspel, egenproducerade föreställningar och samarbeten med kulturföreningar. Boulevardteatern och Pantomimteatern spelar regelbundet sina populära barnföreställningar här och scenen har gästas av bland andra Georg Riedel, Kim Anderzon, Bea Uusma, Jan Guillou och Janne Schaffer.  

Kontaktinformation

Allévägen 1
Vallentuna
Telefon: 08-58785000

E-post: kultur@vallentuna.se

Öppettider

Ordinarie öppettider från och med 6 september 2021

Vallentuna Kulturhus
Måndag–torsdag kl. 9–19. Biblioteket öppnar kl. 10.
Fredag kl. 9–18. Biblioteket öppnar kl. 10.
Lördag kl. 10–16.
Söndag kl. 12–16.

Café Form
Öppet måndag–fredag kl. 10–15.

Mer från Vallentuna Kulturhus

Utbud

Res med kollektivtrafiken

Faciliteter

  • Hiss
  • Café
  • Hundar/pälsdjur får ej medtagas
  • Tillgänglighetsanpassad
  • WC/Toalett
  • Gratis WiFi

Hitta hit