Vallentuna Teater

Vallentuna

PÅ Vallentuna Teater kan du se aktuella biofilmer, livesända opera- och balettföreställningar, gästande teater- och cirkusföreställningar och konserter, allt intill Café Traversen som har servering i samband med evenemangen.

Teatern har gästas av artister som till exempel Rickfors, Hylander och Ronander, Weeping Willows, Stacey Kent, Viktoria Tolstoy och Louise Hoffsten. År 2018 utnämndes Vallentuna kommun till årets jazzkommun och det märks att just jazzmusiken är ett populärt inslag på teatern.

Vallentuna Teater rymmer drygt 300 sittplatser och fick 2013 en helt ny inredning, ny scenteknik och ny ljud- och ljusanläggning.

Vet du om att du också kan boka Vallentuna Teater för arrangemang?

Mer information om lokalen, teknisk service samt hur du bokar hittar du via denna länk.

Från den 15 juni 2023 kommer Vallentuna Teater att vara stängd för all verksamhet och uthyrning. Det är på grund av ombyggnation för nytt kommunhus i delar av Vallentuna gymnasium.

Vi räknar med att vara tillbaka på teatern under hösten 2024, med full kulturverksamhet som musik, nycirkus, dans, teater, bio med mera. Då öppnar vi också teatern för uthyrning till föreningar och enskilda aktörer igen.

Under tiden som teatern är stängd är du välkommen till ett fullspäckat kulturprogram i Vallentuna Kulturhus, som är öppet som vanligt. I kulturhuset finns också lokaler och rum för uthyrning.

Res med kollektivtrafiken

Faciliteter

  • Hiss
  • Café
  • Tillgänglig toalett
  • Rullstolsanpassat
  • Hörslinga

Hitta hit