Vi är alla genusfotografer! Föreläsning med Tomas Gunnarsson, mer känd som Genusfotografen, om begränsande könsroller och exkluderande normer. Läs mer här!
Manon - live på bio! Se Jules Massenets vackra opera Manon på Vallentuna Teater den 16 november! Läs mer här!
Lyssna på Alexandra Pascalidou! Med utgångspunkt i kritikerrosade och Augustnominerade boken Mammorna kommer Alexandra Pascalidou och berättar om "orten" och mammorna. Läs mer
Utställning: LasseMajas Detektivbyrå & Cirkusmysteriet Lös mysteriet på Cirkus Splendido, gå in i cirkusvagnar, besök detektivbyrån och lös chiffer. Vernissage 23 november! Läs mer här!

Välkommen till Vallentuna

I Vallentuna är det lätt att hitta till lugnet. Naturen är aldrig längre än ett stenkast bort och här finns gott om vandringsleder, fritidsaktiviteter och kulturhistoriska platser att upptäcka. Samtidigt är Vallentuna en kommun som satsar stort på kultur, med ett nybyggt Kulturhus, en nyrenoverad teater och ett rikt föreningsliv.

 

Strövtåg i hembygden

Vallentuna är en till ytan stor kommun som erbjuder fantastiska naturupplevelser och ett rikt kulturarv. På den här undermenyn har vi samlat sevärdheter och smultronställen inom de olika socknarna.