Ingen liten lort - Om Astrid Lindgren och individens ansvar

Kulturrummet, Vallentuna Kulturhus, Vallentuna

Föredrag med Lindgrenkännaren Lena Törnqvist i samband med vernissagen för utställningen HELA VÄRLDEN BRINNER! lö 21/10 på Vallentuna Kulturhus. Vernissagen börjar kl 12.30 med utställningens öppnande och föredraget startar kl 13. Fri entré.

Astrid Lindgrens böcker och offentliga uttalanden innehåller ett grundläggande humanistiska budskap som nått långt utanför Sveriges  gränser.

Under det sena 1900-talet kom hon att bli en våra viktigaste opinionsbildare, en förebild när det gäller civilkurage och självständigt tänkande. Hennes synpunkter präglades av medmänsklighet och sunt förnuft och framföres på ett språk som alla kunde begripa. Vännen och kollegan Kerstin Ekman har till och med kallat Astrid Lindgren  folktribun och någon beskrev henne som ”enkel, modig, vis, snäll – märker när kejsaren inte har några nya kläder, och talar om det.”

Lena Törnqvist, pensionerad bibliotekarie och Lindgren-kännare, funderar kring vad det var som formade Astrid Lindgrens personlighet och gav henne detta mod.

Arr: Kultur Vallentuna i samarbete med Studiefrämjandet

Mer från Kulturrummet, Vallentuna Kulturhus

Utbud

Vägbeskrivning

Från Stockholm tag E18 norrut mot Norrtälje, följ skyltar mot Vallentuna.